Pepp på förändring igen – yihaa

Måste bara skriva ett kort inlägg för att jag känner mig sugen på att jobba mer på mitt klimatavtryck igen. Senaste inlägget var lite deppigt för att… jag har varit lite deppig. Det verkar vara på väg att vända.

Det finns mycket man kan göra, även om jag vet att Zero Waste inte är det mest effektiva bantningen av en människas klimattyngd. Idag har jag fått ny energi inför fortsättningen. Jag har gjort intervjuer med deltagare i Västerås #fridaysforfuture – Omställning Västerås. De står på Sigmatorget varje fredag klockan 15, i vått och torrt och snö och regn med sina plakat. Jag har haft så otroligt fina samtal med inspirerande personer – och intervjuerna kommer att bilda min nästa och sista del i poddserien med samma namn som den här bloggen.

Aktivisten Lisbeth Garde från Omställning Västerås. Foto: Jessica Andersson/bombusmedia

Håll utkik om några veckor!

Ett svar till “Pepp på förändring igen – yihaa”

 1. Vill bara som en liten fis i rymden säga att din avfallsbantning verkligen peppar mig till att försöka börja skrapa på ytan nånstans i mitt eget “avfallsberg”.

  Jag slits ändå mellan att jag vill gynna den lokala Ica-butiken när man bor så här på vischan och så är på tok för lat ibland, så nåt “zero waste” har jag ingen ambition eller motivation nog att uppnå. Det berömda livet som kommer emellan titt som tätt.
  Förresten så verkar inte ens Uppsala som ju ändå ligger nästgårds och är en stor stad ha någon butik där bra grejer går att köpa på lösvikt! Blev paff när jag började googla…

  Men jag ska försöka se hur jag kan förbättra min förmåga att planera inköpen, har alltid (ok, 9 gånger av 10) med mig egna kassar både vanliga och till frukt/grönsaker och jag borde kunna sluta ta den varma/sköna bilen när jag handlar (och kompletteringshandlar!). Och i dag kom jag på mig själv med att bestämma mig för att dessa stora mängder bröd banne mig får vara slutköpt. Så mycket plast och så mycket av det vi inte hinner äta och inte fryser in som vi slänger!

  Jag börjar skrapa på ytan och ska se var det tar mig …

  Tack för inspon, Jessica (och Greta förstås)! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *