Med hår torrt som fnöske

Jag har ju hyllat schampokakan och surskölj med äppelcidervinäger inte bara en utan två gånger. Men…

…tyvärr har det förändrats en aning med tiden. Håret har efter några månader med Aleppotvål blivit torrt och livlöst och dessvärre har mina älskade lockar försvunnit. Jag var hos frisören igår och hon såg dessutom att min hårbotten var alldeles rödflammig i nacken – ungefär där jag brukar få finnar och ifrågasatte hur bra den där tvålen egentligen var för just mig.

Jag gillar verkligen inte att jag känner mig så här fåfäng, men jag har alltid älskat mitt hår och särskilt sedan frisören Anna Garberg (Dimander) började klippa mig för 3-4 år sedan. Hon lyfter alltid fram lockarna och min personlighet på bästa sätt i frisyren och de lyfter faktiskt hela mig och min självkänsla. Jag lägger inte tid och pengar på hudvård och skönhetsbehandlingar i övrigt – så att håret inte funkar känns inte bra. Anna gav mig tips på några schamposorter som är kemikaliefria och säljs i nedbrytbara plastflaskor – kanske det kan vara något för mig när Zero Waste-året är över!

Nu skrev jag på Instagram om detta igår och fick två tips från “Clandris” och Malin Lundskog – dels om att byta schampokaka då (Clandris hade också upplevt torrt hår pga att håret vänjer sig vid tvålen) samt tips från Malin att använda kokosolja som inpackning.

Visa det här inlägget på Instagram

Har klippt håret och känner mig mig mycket nöjd – jag har nog världens bästa frisör (hon heter Anna Dimander). Vi pratade om mitt hår och jag berättade om att jag använder nya schamposorter pga Zero Waste-grejen och att det funkar… sådär. I början funkade Aleppotvålen bra men efter att månader gått blir håret bara torrare och torrare. Jag som alltid haft lockigt hår har det inte alls längre – håret ligger helt torrt, livlöst och kärvt på huvudet. Visserligen hjälper sursköljet en aning… men en väldigt liten aning. Utan surskölj är det svintostyle. Fy satan var skönt det var att få håret tvättat med ”riktigt” schampo inklusive inpackning idag!! Anna var glad över att kunna bringa sån glädje ? Nu är Aleppotvålen slut hemma och jag ska testa en annan schampokaka med balsam ett tag och se om den funkar bättre… men jag vet inte alltså. Håret har liksom alltid varit ”min grej” – och att gå runt med risigt barr är verkligen inte kul. Jag känner mig aldrig fin i håret (förutom idag!) det går inte att fixa till på nåt vis… ??‍♀️ #zerowaste #sustainability #badhairdays #hårvård #schampotvål

Ett inlägg delat av Jessica Andersson? (@avfallsbantning_for_dummies)

Jag har en ny schampokaka på ingång nu – kanske blir det en aning bättre! 

Just nu sitter jag dock och njuter… drar jag med handen genom mitt mjuka, kemiskt inpackade hår… ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *