Lika bra som sköljmedel (nä… men nästan)

Det är ju härligt när tvätten doftar fräscht och rent och ärligt talat – utan sköljmedel känns det inte lika roligt att vika tvätt. Jag älskar att lägga ansiktet i ett nytvättat och precis torkat lakan och känna den rena doften – för att inte tala om att sova första natten på det. Riktigt härligt.

För att undvika plastförpackningen har jag den senaste månaderna använt ett egenblandat sköljmedel – som visserligen inte gör tvätten alls lika mjuk och sköndoftande som vanligt sköljmedel – men tillräckligt för att skapa den där extra lilla fräschören och lätt mjukhet.

Vissa sköljmedel är dessutom så kraftiga att tvätten nästan känns “slemmig” när den torkat. Jag gillar min egna mycket bättre!

Receptet:

0,5 dl ättikssprit 12%, 2,5 dl vatten, 12-15 droppar eterisk olja (jag använder lavendel)

2 svar till “Lika bra som sköljmedel (nä… men nästan)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *