En kamp mot det torra håret…

Det har gått lite upp och ner. Ibland har jag hyllat schampokakan och till och med Aleppotvålen. Men grejen är att det har funkat bra i nån vecka och sedan börjar problemen. Håret blir terrt och rakt. Jag är begåvad med självlockigt – och då menar jag lockigt – hår och jag älskar det. Jag vill verkligen kämpa på med mina schampokakor så jag testar olika varianter.

I lördags skulle jag göra mig fin för fest och jag testade då en variant som faktiskt funkade ett par dygn (till nästa tvätt…). Jag smorde in håret med kokosolja innan jag tvättade det, lät det sitta i ungefär en och en halv timme. Då blev håret (nästan men inte riktigt lika lockigt…) samma konsistens och form som när jag tidigare tvättat det med vanligt schampo och balsam. Framför allt – kände mig för en gångs skull fin i håret. Underbart!

Min vanliga rutin (innan avfallsbantningen) är att tvätta med schampo och sedan tillföra balsam när jag handdukstorkat håret. Sköljer alltså inte ur balsamet. Det måste vara sparsamt med balsam och bara i topparna — men håret blir otroligt fint och lättformat, framför allt mjukt och jättelockigt! Aldrig några kluvna och slitna toppar. Sluttouchen för att lockarna ska hålla brukar vara några pump med saltvattenspray.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *