Schampotvål – it’s a keeper!

Detta har kommit för att stanna i mitt badrum.

När min “Head&Shoulders”-flaska tog slut blev det dags att testa den schampokaka jag köpte på Jordklok.se för ett tag sedan. Bestämde mig för att köpa en liten kaka eftersom jag inte visste om det skulle funka för mig. 

Det är det här schampot jag har använt.

Första tvätten kändes jättekonstig. Visserligen verkade själva schampot vara väldigt drygt, det löddrade fint och kändes bra att använda i duschen. Jag liksom “smorde” in håret. Men sen… håret kändes torrt – lite som när man använder vanlig kroppstvål till håret den där dagen när en upptäcker att schampot är slut. Och det kändes inte riktigt rent. Under dagen kliade det också jättemycket i hårbotten och håret var ovanligt elektriskt. Efter någon dag fick jag flera stora finnar vid nackhåret. Behöver såklart inte vara samband med schampot… 

Jag frågade följarna av mitt Instagramkonto “Avfallsbantning för dummies” och fick tipset att testa att skölja håret med vatten utspätt med lite äppelcidervinäger, som tillför surhet och tydligen ska det hjälpa mot torrheten. Har ännu inte testat det ska jag tillägga…

…för nu har jag tvättat håret tre gånger med schampokakan och det har slutat klia i hårbotten. Känslan av “otvättad” är också borta och jag upplever heller inte håret som jättetorrt, även om det är lite torrare än förr. Det är nog en vanesak för håret och hårbotten, ungefär som med annat.

Balsam då, kanske ni tänker? Jo, men jag vill inte använda mitt gamla balsam till det nya schampot eftersom jag tänker att de möjligtvis inte funkar jättebra ihop. Och eftersom det här projekt handlar om avfallsbantning så vill jag försöka testa att undvika nya produkter som kommer i plastflaska och dylikt.

Jag har inte köpt någon äppelcidervinäger (som inte är något jag håller mig med dagligdags), men kommer att testa det senare. Många har beskrivit äppelcidervinäger som något som kan användas och vara bra både för hud och hår så det känns absolut värt att testa.

Följer upp detta senare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *