Påfyllning av diskmedel – ni kan aldrig ana vad som hände då…

En av den här veckans produkter som stod på tur att fyllas på var diskmedel. Tyvärr har jag ingen diskmaskin, det hade varit bättre både för sjön Mälaren (som tar emot mitt och övriga Västerås avlagda avloppsvatten) och mig (som avskyr att diska).

Det går dessvärre åt en hel del onödigt diskmedel och spolas en massa onödigt vatten vid handdisk, men nu bor jag i en tvåa med litet kök och är ett singelhushåll – så då får det bli handdisk ändå.

Hade en ursprunglig plan att tillverka mitt eget diskmedel, men efter att ha läst ett antal bloggar (exempelvis Hemmamammans blogg) som berättade att de inte hittat något bra recept som gör disken riktigt ren… så tappade jag sugen och beslutade mig för att köra the easy way, ta med min tomma Grumme-flaska, gå till Skafferiet och köpa påfyllning. Ska testa andra lösningar sen. Hållbarhetsbloggen har testat att diska med tvål och det verkar funka.

Skafferiet har märket Sonett och är enligt förpackningen 100 procent biologiskt nedbrytbart. På dunken står att det doftar citron. Det håller jag inte riktigt med om… men fräsch doft var det ändå. Näst viktigast av allt – medlet var drygt helt i klass med Yes och Grumme och disken kändes fullkomligt ren!

OCH DET BÄSTA AV ALLT! För jag som är en torrboll precis överallt på kroppens största organ huden funkade det dessutom att diska utan mina gummihandskar. Min hud blir stram av minsta kontakt med vatten och efter diskningen känns känns ungefär lika stramt som när jag tvättat händerna med vanligt vatten. Detta är en väldigt fördel för mig. Undrar om kemikalierna i vanligt diskmedel är dåligt för huden? Man kan ju anta det…

Summa summarum = Ren disk. Skonsamt mot huden. Schysst mot Mälaren. Och ingen ny plastflaska!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *