Nu kör vi – och så här går det till!

Dags att köra igång! Ni som bor i Västmanland har kanske sett min krönika i tidningen Gröna Draken – ni andra kan läsa e-tidningen via den här länken. Jag kommer alltså att avfallsbanta med inspiration från metoden Zero Waste under 2019.

Målet är att minimera avfallet – att tro att det går att leva avfallsfritt 100 procent när man går från ett normalt konsumerande är naivt.

Min förhoppning är att jag ska åtminstone minska mitt klimatavtryck rejält, visa att det går att tära mindre på jordens resurser.

Som boende i en större stad i ett rikt land, beroende av att andra odlar och producerar mat och andra saker åt mig tycker jag att det är min skyldighet att se över mitt beteende. Att köra på i samma mönster med flygresor, plastförpackningar, bilåkande och överdriven köttkonsumtion är ohållbart och oansvarigt.

Jag ser på nätet att det är många som tänker likadant och det känns hoppfullt. Och just hoppet är en av de viktigaste parametrarna i hållbarhetsrörelsen tycker jag.

Att låta sig förlamas av klimatångest är otroligt farligt. Mycket bättre att göra det man kan.

Ni kommer kunna läsa diverse blogginlägg med reflektioner och tips, se lifehacks på Youtube och höra intervjuer med samarbetspartners och andra i min podcast.

Om du har några tips och tankar är du välkommen att lämna en kommentar eller mejla på jessica@bombusmedia.se. Jag tar tacksamt emot tips – mina försök kommer nämligen att ligga på en väldans basnivå. Alla ska kunna vara med!

Välkommen till AVFALLSBANTNING FÖR DUMMIES!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *